Het telefoonnummer wijzigen waarnaar mijn servicenummer doorverbindt

Een servicenummer, of dat nou een 0800-0900-088-085- of zelfs een 'gewoon' lokaal telefoonnummer is, is eigenlijk een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat binnenkomende gesprekken eerst op ons platform binnenkomen.

Eenmaal op onze Interactive Voice Response (IVR) aangeland, kunnen wij aan deze gesprekken allerlei handige extra functies toevoegen voordat wij het gesprek doorverbinden naar één van uw bestaande telefoonnummers.

Eén van deze extra functies is dat wij per gesprek kunnen bekijken naar welk filiaal, welke afdeling of welke medewerker binnen uw organisatie dit specifieke gesprek doorverbonden moet worden. Sterker nog, wij kunnen zelfs bekijken of we dezelfde medewerker op een vast nummer of mobiel moeten proberen te bereiken.

Dit telefoonnummer waar wij naar doorverbinden heet ook wel het eindbestemmingsnummer.

Eén van de meest gebruikte functies op ons platform is het in real time kunnen wijzigen van deze eindbestemmingen.

Eindbestemmingen wijzigen met de app

Veruit de makkelijkste manier om eindbestemmingen te wijzigen is met behulp van onze Belfabriek app voor uw mobiele telefoon of tablet.

Binnen deze app kunt u direct eindbestemmingen beheren of dit doen met behulp van een adresboek. In dit adresboek verzamelt u veel gebruikte eindbestemmingen. Zo hoeft u deze telefoonnummers niet elke keer in te toetsen, maar kiest u de juiste eindbestemming uit de lijst met één vingerbeweging.

Nieuwe eindbestemmingen die u op deze manier instelt zijn direct actief.

Hoe u eindbestemmingen wijzigt met behulp van de Belfabriek app staat uitgelegd in dit artikel.

Meer over de Belfabriek app en het beheren van eindbestemmingen vindt u in deze artikelen.

Eindbestemmingen wijzigen met de IVR

U kunt ook gebruik maken van onze IVR om uw eindbestemmingen te wijzigen.

Daarvoor logt u eerst in op het online Mijn Belfabriek dashboard en gaat u naar NummerinstellingenEindbestemmingen.

Op deze pagina vindt u een lijst met alle eindbestemmingen voor al uw servicenummers. Voor elk van deze eindbestemmingen vindt u daar een Medewerker ID code en een PIN code.

support ivr-systeem

Met deze 2 unieke identificatie codes belt u naar ons IVR systeem op nummer 0900-67372867 (0900-OPERATOR).

De spraakcomputer vraagt u om deze 2 codes in te voeren en vervolgens vraagt het systeem u om het nieuwe eindbestemmingsnummer in te voeren.

Luistert u naar de aanwijzingen van de spraakcomputer om de wijziging te bevestigen. Uw wijziging is direct actief.

Ons uw eindbestemmingen laten wijzigen

Uw eindbestemmingen wijzigen met de Belfabriek app of via de 0900-OPERATOR lijn kan 24/7. Al uw wijzigingen worden direct actief en wij brengen u niets extra in rekening voor deze wijzigingen.

Wilt u toch liever dat wij wijzigingen voor u doorvoeren, dan kunt u altijd e-mailen naar klantenservice@belfabriek.nl of met ons bellen op ons gratis nummer 0800-235 3227 (0800-BELFABRIEK).

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag, van 9:00 tot 17:00.

Lees ook

Hoe werken servicenummers?

Zó schakelt u uw servicenummer door

De 6 handigste functies voor servicenummers van kleine bedrijven

Zo zet u een perfect klant contact op voor uw webshop