Vragen over bellen naar 085-nummers

Uit welke woonplaats is een 085-nummer?

Een 085-nummer hoort niet bij een bepaalde stad of regio. We noemen dit soort nummer een niet-geografisch telefoonnummer.

Het nummer is gecreëerd voor bedrijven die een landelijke indruk willen maken, maar die niet een gratis nummer (0800-nummer) of duurder servicenummer (0900) wensen te gebruiken. Met andere woorden: het 085-nummer is een prima compromis.

085-nummers zijn per stuk te registreren, maar ook in series van 10 nummers.

Hoeveel kost bellen naar een 085-nummer?

Bellen naar een 085-nummer kost hetzelfde als telefoontjes naar geografische nummers. Dus hetzelfde beltarief dat u betaalt voor een gesprek met een vast nummer in Maastricht of in Utrecht, geldt ook voor 085-nummers.

Kan ik een 085-nummer ook vanuit het buitenland bellen?

Ja, u kunt een 085-nummer gewoon vanuit het buitenland bellen. Denk er wel aan om de landcode van Nederland in te toetsen (+31) en de 0 vóór de 85 weg te laten.

Waarom gebruiken bedrijven een 085-nummer?

Omdat het aan geen enkel geografisch gebied gebonden is, geeft een 085-nummer bedrijven een landelijke uitstraling. Dat is ideaal voor een bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland, of met klanten in het hele land.

Een ander voordeel hiervan is dat een 085-nummer eenvoudig met een bedrijf mee kan verhuizen, ook al verplaatst het (hoofdkantoor) naar de andere kant van Nederland.

Een 085-nummer is daarnaast herkenbaar als bedrijfsnummer. Het maakt dan ook een professionele indruk.

Van wie is een 085-nummer?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen 085-nummers aanvragen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit is een overheidsorganisatie dat op het gebruik van deze nummers toezicht houdt.

Op de website van de ACM vindt u van welk bedrijf een 085-nummer is. Let op: het kan zo zijn dat niet de uiteindelijke gebruiker naar boven komt, maar de provider nog als officiële eigenaar te boek staat.


Hoe hebben we het gedaan?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)