Welk telefoonnummer is het beste voor mijn bedrijf?

U weet wat de verschillen tussen 085-nummers, 088-nummers, 0800-nummers en 0900-nummers zijn. Maar welke is nu het meest geschikt voor uw bedrijf of organisatie? In dit support-artikel helpen we u de juiste keuze uit deze nummers te maken.

Welk nummer het beste bij uw bedrijf of organisatie past, hangt van enkele factoren af. Laten we ze één voor één bij langs gaan, zodat u binnen enkele minuten duidelijk hebt welk telefoonnummer bij uw behoeften past.

Lokale vs. landelijke uitstraling

Bevindt uw doelgroep zich in een bepaalde stad of, in het geval van meerdere vestigingen, in meerdere steden? Als de focus van uw bedrijf sterk lokaal is, of als u vanuit een gecentraliseerde locatie tóch een lokale indruk wilt wekken, dan registreert u bij de Belfabriek eenvoudig lokale telefoonnummers in de Nederlandse steden van uw keuze.

Wilt u daarentegen juist een landelijk publiek aanspreken, dan is het verstandiger om een telefoonnummer met een landelijke uitstraling te nemen. Zo’n niet-geografisch nummer bestaat er in vier ‘smaken’, die we nog even kort op een rijtje zetten.

0800-nummers zijn gratis voor bellers omdat de nummerhouder de belkosten betaalt
0900-nummers
zijn betaalde nummers waarmee de nummerhouder inkomsten genereert
085-nummers
rekenen bellers een lokaal tarief
088-nummers
rekenen ook een lokaal tarief, maar registreert u in een blok van 100, 1000 of zelfs 10.000 nummers.

Het doel van de gesprekken

U heeft een telefoonnummer om gebeld te worden, maar wat is het doel van de binnenkomende gesprekken? Is de telefonische dienst die u verleent het eigenlijke product, dan is een 0900-nummer de logische keuze, waarmee u betaald wordt voor uw tijd. Maar verwacht u veel van de gesprekken in sales te converteren, dan is een 0800-nummer een manier om uw omzet te maximaliseren.

Wilt u vooral bereikbaar zijn om vragen van bestaande klanten te beantwoorden, dan zou een 085-nummer of een serie 088-nummers goed bij uw doel aansluiten. En weer even teruggrijpend op de factor hierboven: wilt u vooral voor een lokaal publiek bereikbaar zijn, dan is een geografisch telefoonnummer de beste keuze.

Hoe hebben we het gedaan?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)